Ambalaj Extruder Prosesleri

Polimer Film; Kalınlılar 0.5 mm den 12.5 mm’ye kadar Yassı ürünler ve termoforming için yarı mamul malzemeler elde etmek için kullanılır Film: Kalınlıklar 0.5 mm altındadır. Ambalaj malzemeleri (paketleme için, alışveriş poşetleri, çöp torbaları vb.) Daha kalın filmler, havuz kaplamaları gibi uygulamalarda kullanılabilir. Bütün termoplastikler, Polietilen, çoğunlukla düşük yoğunluklu PE Polipropilen (PP) Polivinilklorür (PVC) Sellofan Levha ve Film Üretim Yöntemleri En yaygın olarak kullanılan seri üretim yöntemleri: Yarık Kalıplı Ekstrüzyon “Slit-Die” Üflemeli (Şişirmeli) Film Ekstrüzyonu, Haddeleme “Kalenderleme” Yarık Kalıplı Ekstrüzyon filmler ince bir yarık içeren kalıp yardımıyla ekstrüzyon yöntemi kullanılarak üretilir Yarık 3 m genişliğe kadar olabilir ve 0.4 mm kadar dar olabilir. Polimer eriyiği akış sırasında çok büyük şekil değişimlerinden geçer ve bu nedenle genişlik boyunca ürün kalınlığını sabit olarak elde edilmesi güçtür. Kenarlar daha kalın olduğundan genellikle kenarların kesilmesi gerekir.

 

Genel Parçalar;
Ekstruder tahrikli motor, dişli redüktör kutusu, vida ve namlu, alüminyum döküm ısıtıcı, soğutma fanı, merdane, kalıp, hazne ve kontrol kabininden oluşur.

 

Çalışma Prensibi;
Ekstruder çalışma prensibi aşağıdaki gibidir: Ürün sıcak hat içinde hareket ettirir. Bu şekilde homojen bir eriyik oluşturmak için gerekli sıcaklıklara ve karışımlara kadar ulaşır. Oluşturulan basınç daha sonra eriyiği ekstrüderden zorlar. Bir kalıp şeklinde dışarı çıkar. 

 

Eriyik Basınç Sensörü Nedir ?
Eriyik Basınç Sensörü, Plastik hammaddelerin yüksek sıcaklıklara ulaşabildiği işlemlerde erimiş sıvıların basıncını ve sıcaklığını (isteğe bağlı) ölçmek için kullanılan ensturman dır.

 

Eriyik Basınç Sensörü Neden Gerekli ?
Neredeyse tüm Ekstruderler en az bir erime basıncı dönüştürücüsü kullanmaktadır, çünkü erime basıncı / sıcaklık kontrolünün ekstruzyon işleminin kalitesini arttırması istenmektedir.

* Emniyet,

* Ekipman Koruması,

* Daha Yüksek Verimlilik,

* Daha Yüksek Ürün Kalitesi.

 

Ambalaj Extruder Prosesleri için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları;

Kalıpta Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

 

Amaç;

* Erime basıncı, akış stabilitesini kontrol etmek,

* Üretim için gerekli Basıncın oluşmasını sağlamak,

* Üretim için gerekli reçetelerin oluşturulması,

* Plastik hammaddenin Değerlendirmesini yapılması,

* Basıncı Kontrol etme,

* Vida üzerinde gereğinden fazla Basıncın oluşmasını önleme,

* Vida aşınmasını koruma altına alma,

* Oluşabilecek mekanik deformasyonları önlemek...

Ambalaj Ekstrüder Proseslerinde ihtiyaç duyabileceğiniz Eriyik Basınç Sensörleri, Ekstrüzyon Hatları ile ilgili Makine ve Ekipman ihtiyaçlarınızda daha detaylı teknik bilgi için lütfen bizimle temasa geçiniz.

 

Ambalaj Extruder Prosesleri

Ambalaj Extruder Prosesleri

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat