Levha Extruder Prosesleri

Polimer Levha; Kalınlılar 0.5 mm den 12.5 mm’ye kadar Yassı ürünler ve termoforming için yarı mamul malzemeler elde etmek için kullanılır. Bütün termoplastikler, polietilen, çoğunlukla düşük yoğunluklu PE Polipropilen (PP) Polivinilklorür (PVC) Sellofan Üretim Yöntemleri Levha ve Film Üretim Yöntemleri En yaygın olarak kullanılan seri üretim yöntemleri: Yarık Kalıplı Ekstrüzyon “Slit-Die” Üflemeli (Şişirmeli) Film Ekstrüzyonu Haddeleme “Kalenderleme” Yarık Kalıplı Ekstrüzyon Levha ince bir yarık içeren kalıp yardımıyla ekstrüzyon yöntemi kullanılarak üretilir Yarık 3 m genişliğe kadar olabilir ve 0.4 mm kadar dar olabilir. Polimer eriyiği akış sırasında çok büyük şekil değişimlerinden geçer ve bu nedenle genişlik boyunca ürün kalınlığını sabit olarak elde edilmesi güçtür. Kenarlar daha kalın olduğundan genellikle kenarların kesilmesi gerekir.
 
 
Genel Parçalar;
Hammadde haznesi ekstrüder tahrikli motor, dişli redüktör kutusu, vida ve namlu, ısıtıcı, soğutma tankı, merdane, kalıp, hazne ve kontrol kabininden oluşur. 

 
Çalışma Prensibi;
Ekstrüder çalışma prensibi aşağıdaki gibidir: ürün sıcak hat içinde hareket ettirir. Bu şekilde homojen bir eriyik oluşturmak için gerekli sıcaklıklara ve karışımlara kadar ulaşır. Oluşturulan basınç daha sonra eriyiği ekstrüderden zorlar. Bir kalıp şeklinde dışarı çıkar. Soğutma ünitesinden soğutulan ürün merdanelerden geçirilerek boyutlarına göre kesilerek istiflenir.
 

Eriyik Basınç Sensörü Nedir ?

Eriyik Basınç Sensörü, Plastik hammaddelerin yüksek sıcaklıklara ulaşabildiği işlemlerde erimiş sıvıların basıncını ve sıcaklığını (isteğe bağlı) ölçmek için kullanılan ensturman dır. 
 
 
Eriyik Basınç Sensörü Neden Gerekli ?
Neredeyse tüm ekstruderler en az bir erime basıncı dönüştürücüsü kullanmaktadır, çünkü erime basıncı / sıcaklık kontrolünün ekstruzyon işleminin kalitesini arttırması istenmektedir.
* Emniyet,
* Ekipman Koruması,
* Daha Yüksek Verimlilik,
* Daha Yüksek Ürün Kalitesi.
 
 
Levha Extruder Prosesleri için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları;
Filtre Öncesi Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması
Filtre Sonrası Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması
Melt-Dişli Pompa Öncesi Eriyik Basınç / Eriyik Basınç Kontrolü Sensörü Uygualaması 
Melt-Dişli Pompa Sonrası Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygualaması
 
 
Amaç;  
* Erime basıncı, akış stabilitesini kontrol etmek,
* Üretim için gerekli Basıncın oluşmasını sağlamak, 
* Filtre değiştiriciyi tıkayabilecek ve kalıpta basınç düşmesine neden olabilecek muhtemel kirlenmenin izlenmesi ve sonuç olarak tıkalı filtrelerin değişiminin yapılması gerektiği tespit etmek, (Bu nedenle basınç ekran değiştiriciden önce ve sonra ölçülür.)
* Dişli pompa, kalıba sabit akış hızı vermek için kullanılır: akış ölçülen basınç değerine bağlı olarak ayarlanır. (Basınç değeri, vida hızı ayarı için sürücüye geri bildirim vermek için kullanılır.)
* Üretim için gerekli reçetelerin oluşturulması,
* Plastik hammaddenin Değerlendirmesini yapılması, 
* Basıncı Kontrol etme,
* Vida üzerinde gereğinden fazla Basıncın oluşmasını önleme, 
* Vida aşınmasını koruma altına alma.                                  
 

Levha Extruder Prosesleri

Levha Extruder Prosesleri

 
 

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat