İplik Üretim Extruder Prosesleri

İplik üretimi makinası besleme ve dozajlama, ekstrüzyon, filtrasyon, metraj ve pompalama, düzelerle eğirme, soğutma, yağlama, sündürme, şişirme, puntalama ve sarım aşamalarından oluşmaktadır. Polipropilen iplik bu aşamalardan geçerek üretilirken, polyamid iplik üretimi için ayrıca bir hammadde kurutucusu, polyester iplik üretimi için ise kristalizatör ve kurutucu gerekmektedir.

Tüm birimleri merkezi bilgisayar yardımı ile kontrol edilen makine tamamen otomatik olarak çalışmaktadır. Basınçlı hava ihtiyacının vidalı kompresör ile karşılandığı, soğutma sisteminde otomatik kontrollü klima sistemi ile teçhiz edilmiş çiller grubunun kullanıldığı makinada, elektrik motorları vektör kontrollü AC frekans inverterleri aracılığı ile sürülmektedir.

Sistemin otomasyonunda basınç sensörleri, termokupullar ve gerekli ara birim kartları kullanılmaktadır. Gerekli polimeri istenilen oranda ölçerek düzelere aktarmak üzere tek girişli ve dört çıkışlı planet dişli sistemli polimer metraj pompaları tercih edilir. Polimerin katılaşarak iplik şeklini aldığı soğutma kabininde hava ile soğutma sağlanmakta olup laminer ve istenilen düzgünlükte hava akımı elde etmek amacı ile tasarlanan ünitede hava sıcaklığı bilgisayar aracılığı ile kontrol edilmektedir.

BCF iplik üretimi için makinada basınçlı, sıcak hava jeti ile tekstrüze ünitesi ve hava jetli puntalama sistemi mevcuttur. Makine otomatik bobin değiştiricili sarım üniteleri ile teçhiz edilmiştir.

Genel Parçalar;

Ekstrüder, ölçüm pompaları, kalıp montajı, ağ oluşumu ve sarım sistemi.

 

Çalışma Prensibi;

Granüller veya toz plastiklerden şekillendirilmiş nesneler üretilmesi için çok çeşitli metotlar geliştirilmiştir.

 

Eriyik Basınç Sensörü Nedir ?
Eriyik Basınç Sensörü, Plastik hammaddelerin yüksek sıcaklıklara ulaşabildiği işlemlerde erimiş sıvıların basıncını ve sıcaklığını (isteğe bağlı) ölçmek için kullanılan ensturman dır.

 

Eriyik Basınç Sensörü Neden Gerekli ?
Neredeyse tüm ekstruderler en az bir erime basıncı dönüştürücüsü kullanmaktadır, çünkü erime basıncı / sıcaklık kontrolünün ekstruzyon işleminin kalitesini arttırması istenmektedir.

* Emniyet,

* Ekipman Koruması,

* Daha Yüksek Verimlilik,

* Daha Yüksek Ürün Kalitesi.

 

İplik Üretim Extruder Prosesleri için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları;

Filtre Öncesi Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

Filtre Sonrası Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

Melt-Dişli Pompa Öncesi Eriyik Basınç / Eriyik Basınç Kontrolü Sensörü Uygualaması

Melt-Dişli Pompa Sonrası Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygualaması 

 

Amaç;

* Erime basıncı, akış stabilitesini kontrol etmek,

* Üretim için gerekli Basıncın oluşmasını sağlamak,

* Filtre değiştiriciyi tıkayabilecek ve kalıpta basınç düşmesine neden olabilecek muhtemel kirlenmenin izlenmesi ve sonuç olarak tıkalı filtrelerin değişiminin yapılması gerektiği tespit etmek, (bu nedenle basınç ekran değiştiriciden önce ve sonra ölçülür.)

* Dişli pompa, kalıba sabit akış hızı vermek için kullanılır: akış ölçülen basınç değerine bağlı olarak ayarlanır (basınç değeri, vida hızı ayarı için sürücüye geribildirim vermek için kullanılır.)

* Üretim için gerekli reçetelerin oluşturulması,

* Plastik hammaddenin Değerlendirmesini yapılması,

* Basıncı Kontrol etme,

* Vida üzerinde gereğinden fazla Basıncın oluşmasını önleme,

* Vida aşınmasını koruma altına alma.

 

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat