Kablo Extruder Prosesleri

Kablo Extruder için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları

Ekstrüzyon prosesi polimerik (plastik) malzemelerin, eritilip belirli basınç altında sabit bir kalıptan dışarı çıkarılması şeklinde oluşan bir plastik işleme prosesidir. Ekstrüzyon prosesinde; kesit ölçüleri sabit olan sonsuz uzunlukta ürünlerin elde edilmesi mümkündür. İstenen uzunluktaki ürünler ekstrüzyon prosesi üretimi sonucunda kesilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir. Kablo ve Tel Kaplama işlemi yapılabilmektedir.

Ekstrüzyon Makineleri (Ekstrüder) Plastik malzemelerin granül, çapak, kırık, toz vb. olarak beslenip sabit kesitli ürün oluşturulmasını sağlayan makinelere ekstrüder denilmektedir. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre (kapasite, eriyik kalitesi, kullanmış olduğu hammadde, kullanılan katkı maddeleri, takviye edici malzemeler vb.) farklılıklar göstermekte olup, ihtiyaca göre tasarlanmakta ya da en uygun seçimleri yapılmaktadır.

Genel Parçalar;

Ekstrüder, ölçüm pompaları, kalıp montajı, ağ oluşumu ve sarım makara sistemi.

Çalışma Prensibi;

İşlenilmesi istenilen plastik malzemeler granül, çapak, kırık, toz vb. olarak ekstrüdere bir huni yardımı ile beslenmektedir. Makine üzerinde bulunan motor sistemi tahrik için gerekli olan enerjiyi üretmekten sorumludur. Motor tarafından üretilen bu tahrikin vidanın döndürülmesi için sağlanması gereken aktarım ise redüktör yardımı ile yapılmaktadır. Motor ve redüktörden aldığı tahrik ile dönen vida sistemi, huni vasıtasıyla kovan içerisine dökülen hammaddeleri ileri doğru sürükler. Burada sırasıyla besleme, eritme ve basma bölgelerinden geçerek, plastik hammaddenin tamamen eriyik haline gelmesi sağlanır ve kalıptan dışarı çıkarılması ile ekstrüder makinesi işlevini tamamlamış olur. Kovan üzerine bağlı bulunan rezistans ve fanlar yardımı ile kovanın sıcaklığı plastik malzemenin en iyi şekilde erimesi için optimize edilmesinde fayda sağlamaktadır. Proses esnasında ayarlanması gereken parametreler ise; vida hızı, sıcaklık ayarlamaları vb. işlemler kontrol ünitesi yardımı ile gerçekleştirilmektedir.

Eriyik Basınç Sensörü Nedir?

Eriyik Basınç Sensörü, Plastik hammaddelerin yüksek sıcaklıklara ulaşabildiği işlemlerde erimiş sıvıların basıncını ve sıcaklığını (isteğe bağlı) ölçmek için kullanılan ensturman dır.

Eriyik Basınç Sensörü Neden Gereklidir?

Neredeyse tüm ekstrüderler en az bir erime basıncı dönüştürücüsü kullanmaktadır, çünkü erime basıncı / sıcaklık kontrolünün ekstruzyon işleminin kalitesini arttırması istenmektedir.

* Emniyet,

* Ekipman Koruması,

* Daha Yüksek Verimlilik,

* Daha Yüksek Ürün Kalitesi.

 

Kablo Üretim Extruder Prosesleri için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları;

* Kalıpta Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

 

Amaç:

* Erime basıncı, akış stabilitesini kontrol etmek,

* Üretim için gerekli Basıncın oluşmasını sağlamak,

* Üretim için gerekli reçetelerin oluşturulması,

* Plastik hammaddenin Değerlendirmesini yapılması,

* Basıncı Kontrol etme,

* Vida üzerinde gereğinden fazla Basıncın oluşmasını önleme,

* Vida aşınmasını koruma altına alma.

Kablo Ekstrüder Proseslerinde ihtiyaç duyabileceğiniz Eriyik Basınç Sensörleri, Ekstrüzyon Hatları ile ilgili Makine ve Ekipman ihtiyaçlarınızda daha detaylı teknik bilgi için lütfen bizimle temasa geçiniz.

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat