Kompozit Extruder Prosesleri

Kompozit Extruder Prosesleri için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları

Kompozit malzeme, iki veya daha fazla malzemenin kimyasal olarak birbirleri içerisinde çözünmeden ve karışmadan oluşturulan yeni bir malzemedir. Kompozit üretimindeki amaç, tek başına uygun olmayan, birbiri içerisinde çözünemeyen malzemeleri kullanım alanlarına uygun özellikleri verebilecek duruma getirmek için yeni özellikler katmaktır. (Dayanım, hafiflik, esneklik, maliyet, vb.) 

Kompozit malzemeler en az birer adet matris ve fiber (elyaf) malzemesinden oluşur. Arzu edilirse de diğer katkılar (dolgu malzemeleri, UV stabilizatörleri, vs.) eklenebilir. Kompozit üretimindeki amaç, tek başına uygun olmayan, birbiri içerisinde çözünemeyen malzemeleri kullanım alanlarına uygun özellikleri verebilecek duruma getirmek için yeni özellikler katmaktır. (Dayanım, hafiflik, esneklik, maliyet, vb.)

Kompozit malzemeler ana yapısını iki bileşenden oluştururlar;

* Matris Malzeme (Polimer, metal ve metal alaşımlı, seramik esaslı malzemeler.)

* Takviye Malzeme (Çelik, karbür, aramid, naylon vb.)

Kompozit genelde dayanımlarını sert ve gevrek olan takviye malzemelerden alırlar. Matris malzemeler ise kompozite tokluk ve süneklik özelliği kazandırır. Malzemeleri bir arada tutma görevi de matris malzemededir. Kompozit malzemenin gösterdiği gerek yüksek mukavemet gerekse hafiflik özelliğinden dolayı kullanım alanı geniştir.  

Genel Parçalar;

Ekstrüder, Hazne, Kalıp.

Çalışma Prensibi;

Enjeksiyon Tekniği (Kapalı Kalıplama)

Fiber takviyeli termoplastiklerin,  imalatında tercih edilen bir yöntemdir.  Her bir kalıplama periyodunda birkaç gramdan on kilograma kadar değişen aralıklarda parçaları kalıplayabilecek kapasitede enjeksiyon makinalarının kullanılması mümkündür. Enjeksiyon makinalarına beslenen kalıplama bileşikleri,  boyları 3-6 m arasında değişen granüller halinde ön karışımlardır. Enjeksiyonla kalıplama tekniğinde genellikle palet şeklindeki ön karışımlar kullanılır.

Eriyik Basınç Sensörü Nedir?

Eriyik Basınç Sensörü, Plastik hammaddelerin yüksek sıcaklıklara ulaşabildiği işlemlerde erimiş sıvıların basıncını ve sıcaklığını (isteğe bağlı) ölçmek için kullanılan ensturman dır.

Eriyik Basınç Sensörü Neden Gereklidir?

Neredeyse tüm ekstrüderler en az bir erime basıncı dönüştürücüsü kullanmaktadır, çünkü erime basıncı / sıcaklık kontrolünün ekstruzyon işleminin kalitesini arttırması istenmektedir.

* Emniyet,

* Ekipman Koruması,

* Daha Yüksek Verimlilik,

* Daha Yüksek Ürün Kalitesi.

Kompozit Üretim Extruder Prosesleri için Eriyik Basınç Sensörü Uygulamaları;

* Kalıpta Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

* Filtre Öncesi Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

* Filtre Sonrası Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması

* Melt Dişli Pompa Öncesi Eriyik Basınç / Eriyik Basınç Kontrolü Sensörü Uygulaması

* Melt-Dişli Pompa Sonrası Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması  

* Cips Kesiciler Eriyik Basınç Sensörü / Eriyik Basınç Kontrolü Uygulaması 

Amaç:

* Erime basıncı, akış stabilitesini kontrol etmek,

* Üretim için gerekli Basıncın oluşmasını sağlamak,

* Filtre değiştiriciyi tıkayabilecek ve kalıpta basınç düşmesine neden olabilecek muhtemel kirlenmenin izlenmesi ve sonuç olarak tıkalı filtrelerin değişiminin yapılması gerektiği tespit etmek, (Bu nedenle basınç ekran değiştiriciden önce ve sonra ölçülür.)

* Dişli pompa, kalıba sabit akış hızı vermek için kullanılır: akış ölçülen basınç değerine bağlı olarak ayarlanır (Basınç değeri, vida hızı ayarı için sürücüye geri bildirim vermek için kullanılır.)

* Üretim için gerekli reçetelerin oluşturulması,

* Plastik hammaddenin Değerlendirmesini yapılması,

* Basıncı Kontrol etme,

* Vida üzerinde gereğinden fazla Basıncın oluşmasını önleme,

* Vida aşınmasını koruma altına alma.

Kompozit Ekstrüder Proseslerinde ihtiyaç duyabileceğiniz Eriyik Basınç Sensörleri, Ekstrüzyon Hatları ile ilgili Makine ve Ekipman ihtiyaçlarınızda daha detaylı teknik bilgi için lütfen bizimle temasa geçiniz.

Kompozit Extruder Prosesleri

Kompozit Extruder Prosesleri

Kompozit Extruder Prosesleri

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat